Självförsvar och självförsvarsträning syftar oftast till att praktisk kunna värna sig själv vid en fysisk konfrontation. Men i ett större perspektiv kan det även handla om verbala påhopp och mobbning , att kunna stå upp för vem du är och vad som är rätt för dig och din person.

 

Inom olika kamparter skiljer sig kampsporter inriktade mot självförsvar gentemot de inriktade mot tävling eller traditionell art. När en kampsport inriktar sig mer mot tävling och sport skapas förutsättningar som inte gäller utanför tävlingsarenan. Tex så är det mindre troligt att en angripare ger sig på en likvärdig motståndare i samma storlek, de kommer ge sig på dem som verkar vara lätta eller värdefulla offer (beroende på vad de är ute efter).

 

Inom de mer självförsvarsinriktade kampsporterna lärs därför metoder för hotbildsbedömning, taktisk utvärdering och deeskalering ut med mera. Skall du träna självförsvar i Göteborg rekommenderar vi att du anmäler dig till Kali Sikaran Göteborg och bokar en kurs eller privatlektion för att komma igång efter dina förutsättningar.

 

Vanliga frågor och funderingar om självförsvar Göteborg:

 

Bästa kampsorten för självförsvar - Kali Sikaran där du lär dig situationsanpassat självförsvar

 

Bästa självförsvaret för tjejer - Att lära sig kompensera för skillnader i styrka & storlek med tex vardagsföremål

 

Bästa självförsvars kurs - Kurser där du får träna strategier för dina förutsättningar

 

Självförsvar för kvinnor - Tränas bäst i mixade grupper eftersom det är vanligare att kvinnor behöver försvara sig mot män.

SELFDEFENCE WITH CONFIDENCE

Copyright © 2023 | Kali Sikaran  | Designed by: Freelaner Istiaq