SELFDEFENCE WITH CONFIDENCE

Systemet är uppdelad i olika block som tränar principer som kompletterar varandra. Du kan t.ex träna ett koordinationsmönster med 2 käppar som gör dig snabbare och bättre i knivförsvar. I början verkar det kanske konstigt men ju mer du tränar desto mer passar det ihop och blir ett, du lär dig handla och reagera utan att fundera helt enkelt.

 

PANANTUKAN

 

PANANTUKAN är filippinsk boxning som till skillnad från västerländsk boxning även använder armbågar och tekniker utan handskar. Svep, grepp och kontroll av motståndarens armar är andra kännetecken för denna högst effektiva boxningsstil. I vårträning använder vi Panantukan som uppvärmning, fysisk träning och sparring, inom självförsvar kallas Panantukan även för "Dirty Boxing" eftersom det inte finns några regler till skillnad från sport boxning.

KADENA DE MANO

KADENA DE MANO betyder ”Kedja händer” och är korta och snabba slag och armbågstekniker som används på närdistans. Här tränar man allt från färdiga slagkombinationer till avancerade reaktionsdrillar. Kadena De Mano är ett mycket realistiskt och effektivt självförsvar som lämpar sig för försvar i en modern miljö.

 Anmäl Dig Här! 

STICKFIGHTING

STICKFIGHTING tränas med en eller två käppar. Träningen med käpp är en viktig nyckel för vapenlös fighting eftersom man tränar upp koordination, rörelse, styrka och reaktionsförmåga. Moment som tränas är bl.a. slag, blockeringar, avväpningar, låsningar och kast. Från träningen med käppar lär man in effektiva självförvar mot beväpnade och obeväpnade angripare. På Filippinerna byts käpparna ut mot machetes och andra bladvapen vid traditionell träning.

 

 

SIKARAN

SIKARAN är filippinsk kick/thaiboxning. I Sikaran kopplar vi ihop Panantukan med sparkar med fötter och ben. Sikaran kännetecknas av rörlighet (zoning), och stor variation i sparkarnas utförande. Distansträningen för att kunna variera mellan snabba effektiva sparkar (t.ex. med tåspetsen på skon) och de mer tyngre sparkarna(t.ex. skenben och knä) på kortare distans är mycket viktig.

 

 

DAGA

DAGA betyder kniv. Knivförsvar är en känd specialitet inom de filippinska arterna. Knivanvändande är vanligt på Filippinerna och därför har en unik knivförsvarsträning har utvecklats som idag tränas och lärs ut till bland annat polis och militär runt om i världen. Inledningsvis går Kali Sikaran-medlemmarna på speciella knivförsvarskurser innan knivförsvarsträningen tar vid på mer avancerad schemalagd träning.

 

DUMOG

 

Dumog är Kali Sikaran’s Grappling System. Det innehåller kast, nedtagningar,lås och avslutningar. Det är viktigt att ha förståelse för grepp och brottning men till skillnad från tex MMA så är Dumog mer fokuserat på självförsvar än tävling med viktklasser.

 
 
 
 
 
  1. sv
  2. en

 TRÄNARE

Johan Skålberg

 johan.skalberg@kalisikaran.com

 +46709950456

Copyright © 2023 | Kali Sikaran  | Designed by: Sammietech