Jag Vill Lära Mig

SJÄLVFÖRSVAR

 

Självförsvar och självförsvarsträning syftar oftast till att praktiskt taget kunna skydda sig vid en fysisk konfrontation. Men i ett större perspektiv kan det också handla om verbala attacker och mobbning, att kunna stå upp för vem du är och vad som är rätt för dig och din person.

 

Inom olika kampsporter skiljer sig kampsporter inriktade på självförsvar från de som är inriktade på tävling eller traditionella konster. När en kampsport fokuserar mer på tävling och sport skapas förutsättningar som inte gäller utanför tävlingsarenan. Till exempel är det mindre sannolikt att en angripare riktar sig mot en likvärdig motståndare av samma storlek, de kommer att rikta sig mot de som verkar vara lätta eller värdefulla offer (beroende på vad de är ute efter).

 

Inom den mer självförsvarsinriktade kampsporten lärs därför ut metoder för hotbedömning, taktisk utvärdering och nedtrappning med mera. Om du ska träna självförsvar i Göteborg rekommenderar vi att du anmäler dig till Kali Sikaran Göteborg och bokar en kurs eller privatlektion för att komma igång efter dina förutsättningar.

 

Vanliga frågor och funderingar om självförsvar

Göteborg:

 

Bästa kampsport för självförsvar - Kali Sikaran där du lär dig situationsanpassat självförsvar

 

Bästa självförsvar för tjejer - Att lära sig kompensera för skillnader i styrka & storlek med t.ex. vardagliga föremål

 

Bästa självförsvarskurs - Kurser där du får träna på strategier för dina förutsättningar

 

Självförsvar för kvinnor - Bäst utövas i blandade grupper eftersom det är vanligare att kvinnor behöver försvara sig mot män.

  1. sv
  2. en

 TRÄNARE

Johan Skålberg

 johan.skalberg@kalisikaran.com

 +46709950456

Copyright © 2023 | Kali Sikaran  | Designed by: Sammietech